Skulle hatt en større!

I fjor vinter overtok fiskebåteierne Grønholm AS på Remøya sin nye flytende fiskerikai. Det var flere fordeler med flytende kai i stedet for fast kai, men det som veide tyngst den gangen var lagring like ved båtene og en mer effektiv arbeidsdag. Fiskerne brukte mye tid på rigging og å kjøre utstyr frem og tilbake.

Ett år senere besøker vi Grønholm igjen for å se hvordan de har innredet og tatt den i bruk. Det første daglig leder, Tor Andrè Storås, sier til oss er:

- Løsningen er helt genial, men vi skulle hatt en større! Han har fått henvendelser fra andre fiskere som ønsker lager- og liggeplass.

Kjelleren rommer mye!

Vi får en omvisning inne i kaia. Det ene rommet er fylt med en stor not. Overskuddsvann fra garnet renner til siden i drenskanaler og pumpes ut. Lenger inn i fiskerikaia er det installert garnhaler og skillevegger for mindre garn og blåser.

Oppsummering av erfaringene

Tor Andrè oppsummerer erfaringene i året som har gått:

-Etter en tids bruk ser vi at ting kan gjøres annerledes. Den burde vært større. Lukene kan gjerne gå flush med kaidekket. Det hadde vært kjekt med et løftebord eller en lasteheis. Kanskje dere må hjelpe å selge den vi har, slik at vi kan kjøpe en større, smiler Storås til oss i Marina Solutions og Ulstein Betong Marine.

Fakta om flytekaien:

  • 20 x 6 meter
  • 4 luker ned til garnbinger
  • 4 rom + 1 verksted


Kontakt oss!

Ta kontakt med Marina Solutions eller Tor Andrè Storås om du vil ha deg en flytekai eller ta deg en tur å kikke nedi den.

🔹

post@marinas.no

70 30 08 90

Inni flytekaien- luker, skillevegger, not og garnhaler
Oppbevaring i kjeller, med gode skillevegger.
Ei stor not i et av rommene
Eierne har innredet med garnhaler
Garnet føres ned i bingene
Liggekai og lager i én konstruksjon!