Ny tørrdokk hos Ulstein Betong Industri AS

Ulstein Betongindustri AS har i høst ferdigstilt en ny tørrdokk på Haddal, Ulstein kommune. Den skal brukes (av datterselskapet Ulstein Betong Marine AS) til produksjon av flytemoloer og flytekaier i betong og er en investering som gjenspeiler den høye aktiviteten i bransjen.

Den første betongkonstruksjonen som bygges i tørrdokka er en av flytemoloene som Marina Solutions skal levere til Øygarden kommune, ved Ternholmen på Rong.
Prosjektleder i Marina Solutions er Geir Børge Helset. Han forklarer at en flytemolo er ca 50 m lang, 4,6 m bred, 3,5 m høy, og veier ca 750 tonn. Den støpes med bunnplate, vegger og toppdekke med trappehus. Flytehøyden er på ca 60 cm. To av flytemoloene er sjøsatt og utrustes innvendig, mens på den tredje er yttervegger støpt, mens innvendige detaljer og toppdekket gjenstår. Byggetiden på en flytemolo er omtrent 2 måneder. Levering, slep og installering skjer i løpet av året. Flytemoloene skal sammenkobles med solide og kraftige virer, i tillegg skal det kobles på bryggepirer bestående av rennebrygger på flytemoloens innside. Denne jobben, samt forankringen utfører Marina Solutions egne montører.

Marina Solutions og Ulstein Betong Marine har et nært og godt samarbeid. Produsenten på Haddal har lang erfaring og levert solide, flytende konstruksjoner i over 30 år.