Marina Solutions har levert den nye Rådhusbrygga i Ålesund

Skreddersydd flytekai-løsning til Ålesundregionens havnevesen

Marina Solutions har levert og installert den nye Rådhusbrygga i Ålesund. Fra den nye kaien vil blant annet Cruise Service og Geiranger Fjordservice sine hurtig- og passasjerbåter anløpe.

Funksjonelle og pene løsninger

Den nye Rådhusbrygga består av en 50 x 5 meter stor flytekai med kjeller, sammenkoblet med en 15 x 5 meter bred landgangsbrygge. Tilkomst til land skjer via en sklisikker og solid landgang produsert i aluminium. Landgangen er 15 meter lang og 1,8 meter bred.

De som har øye for detaljer legger nok merke til at flytekaien bruker elementer fra nærområdet. Trappehuset er blant annet utformet med samme form og materialbruk som servicebygget på land. Kledningen er i varmebehandlet furu og etter hvert blir det satt inn glassfelt. Det er også støpt inn koøye med lys, plassert under vannoverflaten, rundt hele hovedkaia. Dette gir et imponerende og flott inntrykk av havneområdet og må oppleves!

Hovedkaien er nesten 3 meter høy og har kjelleretasje med syv inndelte romseksjoner. I det første rommet er det installert vaskemuligheter. Ellers er det innlagt elektro, god ventilasjon og varmevifte. I tillegg til hovedtrappen, er det en nødutgang med stige opp. Rommene blir disponert av havnevesenet.

Lokale leverandører

Den store flytekaien ble før fellesferien slept fra Ulstein Betong Marine på Haddal, hvor den er blitt bygget i den nye tørrdokken. Landgangsbryggen er spesialprodusert på Etne Betong og fraktet med båt. Denne bryggen er en spesialbrygge da den er ekstra bred og har dype renner for å få lett tilgang til infrastruktur i form av strøm- og vannledninger. Bryggen har også tilpasset høy flytehøyde for å kunne ligge jevnt mot hovedkaien.

Marina Solutions utvikler marinaprodukter for å gjøre dem enten mer holdbare, mer funksjonelle eller vedlikeholdsvennlige. Fortøyningspullertene som er brukt har for eksempel en kjerne av stål og er støpt inne med NORSelast®. Dette innebærer lang levetid i krevende og fuktige utemiljø.

I år feirer Marina Solutions 10 år, men vi som jobber her har vært i marinabransjen mye lenger. Flytekaia i Ålesund sentrum er vi svært stolt av. Det er lokalt for oss, fremtidsrettet og har løsninger utover det vanlige!

-En ny hverdag med ny kai

sier havnekaptein Steve Hansen. Ålesundregionens havnevesen og brukerne er godt fornøyd med leveransen!

Se mer informasjon og bilder her.