NRK Sommerskuta Statsraad Lehmkuhl ved flytemoloen

Daglig leder i Vollen Marina, Morten Gjeruldsen, fikk endret NRK sommerskuta sin reiseplan. Han inviterte dem innom marinaen i Asker for å ligge der natten over, ved den nye flytemoloen og bølgedemperne som Marina Solutions har levert! Skipet har gått helt fra Nordkapp, innom Vollen i Oslofjorden og deretter videre til Arendal.

Salgsansvarlig i Marina Solutions og bergenser, Tov Lerheim, var tilstede for å overvære arrangementet og folkefesten i Vollen. Seilskipet er 98 meter og med sine 22 seil er Tov glad for at værgudene spilte på lag og at det ikke blåste opp i løpet av oppholdet.

Flytemoloen og utvidelsen av marina anlegget til Vollen Marina ble levert og installert av Marina Solutions tidligere i år. Flytemoloen er 50 meter lang, 5 meter bred og 3,5 meter høy. Bygget på dekk er tegnet av Frost arkitekter. Flytemoloen og havnekontoret er bygget hos Ulstein Betong Marine AS på Sunnmøre. Bryggene i forlengelsen er produsert av anerkjente Etnebrygga og utriggerne som er solide og skli-trygge er produsert i Tyskland.

Sendingen fra NRK finner du her:

https://tv.nrk.no/serie/sommer...

«Statsraad Lehmkuhl» er en tremastet stålbark eid av Stiftelsen Statsraad Lehmkuhl. Skipet er Norges største og eldste skværriggete seilskip, og har hjemhavn i Vågen i Bergen. Skipet brukes til opplæring og formidling av tradisjonelt sjømannskap. De siste årene har klima og havmiljø blitt en større del av skipets fokusområder. -Wikipedia


Vil du lese mer om kontrakten og anlegget, les her eller her.

Skrevet av Tone Jøssang Hovdenakk, tjh@marinas.no, 17.08.2021